НА ФОКУСОбразование

Александър Сиди е подведен за директорката на училището в Рудозем, смятат Славов и Пехливанов

Депутатът от ВМРО Александър Сиди обвини кмета на Рудозем Румен Пехливанов в политически натиск върху директора на средното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Рудозем Сийка Кирякова в интервю за БНР вчера. По думите на Сиди целта на Пехливанов била Кирякова да напусне училището и на нейното място да бъде назначен кадър на ДПС.

„Това всичкото нещо се случва за съжаление с мълчаливото съдействие и съгласие на нашите коалиционни партньори от ГЕРБ и от района, със съгласието на областния управител. Подавани са десетки сигнали от страна на г-жа Кирякова към всички отговорни институции и за съжаление този натиск не спира“, заяви Сиди.

„Родопите не са и няма да бъдат бастион на ДПС, колкото и да им се иска на някои политически лица там. Ние ще направим всичко необходимо да спасим г-жа Кирякова от позорно уволнение от директорския пост на училището“, добави Сиди. ВМРО настоява за спешна среща с образователния министър Красимир Вълчев, каза още той.

Който и да е политик, преди да прави изявления, трябва да си провери информацията, бе коментарът на кмета на Рудозем Румен Пехливанов пред „Отзвук“. „Няма такова нещо, категорично. Някой го е подвел Александър Сиди, за да говори такива неща.“ – заяви областният управител Недялко Славов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close