Advertisement
НОВИНИ

Адвокатите в Смолян със свое лого, връчиха почетни плакети на всички председатели на колегията през годините

На връх празника на адвокатите , който се отбелязва днес, бяха наградени с почетни плакети всички председатели на колегията в Смолян от началото на 21-ви век. Тържеството се състоя в зимната градина на Административния съд, а залата беше украсена с красивите картини на Елка Хаджиева – съдия в Девинския районен съд, която бе предоставила творенията си специално за празника.  На церемонията присъстваха адвокати, съдии от всички съдебни инстанции, прокурори и гости.

На церемонията присъстваха съдии и прокурори

„Адвокатската колегия в Смолян вече има свое лого и днес ще връчим първите плакети с него”, каза адв. Елена Радева – председател на Колегията. Тя обяви решението на Адвокатския съвет, с което плакети се дават на хората, дали своя дан за управлението на колегията – председателите на гилдията – адв. Иван Апостолов, Адв. Лилян Сираков, адв. Нелия Маринова, адв. Богдана Печилкова и адв. Татяна Михайлова.

Адв. Иван Апостолов

„Правораздаването е свещенодействие. Това не е просто един процес, едни дела, а човешки съдби. Усещането за липса на справедливост е повсеместно и отговорност за това имаме всички ние, които сме част от тази система. Затова нека си вярваме, взаимно да се уважаваме,  зачитаме и помагаме. Пожелавам на всички нас да бъдем още по-съвестни, по-разумни, по-осъзнати, по-справедливи и най-вече по-човечни”, каза в словото  си адв. Радева.

Адв. Лилян Сираков

Адв. Радева благодари на областния управител Стефан Сабрутев, с чиято помощ е направен сериозен пробив в достъпа на адвокатите до програмите за Европейско финансиране. „Това, което не се случи чрез съдебната система, сега е факт – след среща, която се проведе в Смолян с министъра на иновациите и растежа Александър Пулев. Днес, адвокатските дружества имат възможност да участват за финансиране по програма „Киберсигурност“, обяви председателката на адвокатската гилдия.

Областният управител Стефан Сабрутев поздрави смолянските адвокати с професионалния им празник

Адв. Радева съобщи, че Смолян е на крачка от отваряне на Регионален център за безплатна правна помощ. „Имаме осигурено финансиране, но помещението към момента е проблем. Надяваме се законът за правна помощ да мине и на второ четене, за да позволи използване на помещение, което да е безплатно. Центърът реално е предоставен на адвокатските колегии, но адвокатските колегии няма как да финансират държавна дейност”, обясни адв. Радева.

Главният секретар на областната администрация Георги Кисьов заедно с адв. Нели Маринова (на преден план) и съдия Елка Хаджиева – майстор на прекрасните картини, които красяха стените на зимната градина
Адв. Димитър Кисьов изненада колегите си с хумористичен колаж

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button