Местни избори '2019

Адриан Петров се отказа от дело за преференциите си

Зам.-областният управител Адриан Петров се отказа да води дело за липсващите преференции в избирателна секция № 213100011. Ден след подаване на жалбата съдията-докладчик я остави без движение, като даде указания Петров да посочи до кой орган (съд) е адресирана; адрес, телефон, факс за призовававане; кой административен акт обжалва, да уточни искането си до съда и да внесе държавна такса от 10 лева. Жалбата обаче не бе коригирана и делото бе прекратено.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на жалбоподателя.

Адриан Петров оспори в Административния съд резултатите от изборите за общински съветници в Смолян заради неотразени преференции в секцията в Спортната зала. Семейството му се състои от пет души, но в протокола срещу неговото име не е бил отразен нито един преференциален глас. Съпругата му Катя Петрова публикува във социалните мрежи и опис от преброяване на преференциите в секция № 11. На тях се вижда, че Петров има 28 преференциални гласа, които впоследствие не са отразени в протокола на СИК

Въпросната секция е от 9 члена, като четирима от тях, включително и председателят й Никола Пойдовски, са от квотата на управляващата партия ГЕРБ.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close