Advertisement
НОВИНИ

Административният съд в Смолян спира да разглежда дела заради коронавируса

Смолянският административен съд спира за месец разглеждането на дела, съобщи председателят на инстанцията Игнат Колчев. Решението е взето единодушно на проведено днес общо събрание на съдиите от Административния съд в областния град. Насрочените заседания ще бъдат разгледани след 10 април. Решението е гласувано днес по препоръка на Висшия съдебен съвет – съдийска колегия, към административните ръководители на съдилищата в страната да не се разглеждат насрочени открити съдебни заседания до 1 месец заради коронавируса.

В Административния съд ще бъдат отложени 55 касационни и административни дела.

На въпрос очаква ли недоволство от страна на хората Игнат Колчев каза, че по-скоро това се прави за гражданите. „Винаги ще има недоволни. Решението го взехме в интерес на обществото. По лесно е да изгледаме делата, но създаваме големи опасности. Не се страхувам за себе си“, каза председателят на Административния съд.

Районните съдилища в Смолянска област и Окръжният съд ще гласуват утре заедно с колегите им от Апелативен район Пловдив. Дори и да вземат решение за спиране на делата, няма да се преустанови разглеждането на мерки за неотклонениe, за издръжки, родителски права, казуси на домашно насилие.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!