ГОРЕЩА ТЕМА

Административният съд в Смолян спира да разглежда дела заради коронавируса

Смолянският административен съд спира за месец разглеждането на дела, съобщи председателят на инстанцията Игнат Колчев. Решението е взето единодушно на проведено днес общо събрание на съдиите от Административния съд в областния град. Насрочените заседания ще бъдат разгледани след 10 април. Решението е гласувано днес по препоръка на Висшия съдебен съвет – съдийска колегия, към административните ръководители на съдилищата в страната да не се разглеждат насрочени открити съдебни заседания до 1 месец заради коронавируса.

В Административния съд ще бъдат отложени 55 касационни и административни дела.

На въпрос очаква ли недоволство от страна на хората Игнат Колчев каза, че по-скоро това се прави за гражданите. „Винаги ще има недоволни. Решението го взехме в интерес на обществото. По лесно е да изгледаме делата, но създаваме големи опасности. Не се страхувам за себе си“, каза председателят на Административния съд.

Районните съдилища в Смолянска област и Окръжният съд ще гласуват утре заедно с колегите им от Апелативен район Пловдив. Дори и да вземат решение за спиране на делата, няма да се преустанови разглеждането на мерки за неотклонениe, за издръжки, родителски права, казуси на домашно насилие.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close