Темида

Административният съд даде старт на образователна програма

В Административен съд – Смолян стартира Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури 2018/2019“. За трета поредна година партньор по програмата ще бъде  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Смолян.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Председателят на съда Игнат Колчев, проведе среща с ръководството на училището-партньор и бяха определени шестте учебни теми, по които материала ще се преподава от съдии и служител от Административен съд – Смолян, в часовете по „Етика и право“ на Xа и Xб клас.  Темите са свързани основно с мястото на съдебната система в обществото, разделението на властите, спецификите на административното правосъдие и работата на съдебния служител. Основно място в реализация на програмата ще бъде отделено за повишаване правосъзнанието на учениците и в частност на това как да защитават свои нарушени права.

За финал на Образователната програма ще бъде проведен симулативен процес по действителен случай, какъвто за четвърта поредна година ще се проведе в съда, с ученици от училището-партньор.

Advertisement
Back to top button
Close
Close