Местна власт

АБВ номинира Севдалин Чандъров за кметските избори в Неделино

Бащата, който се пребори срещу съдебната система за детето си, е номиниран за кметските избори в Неделино. 47-годишният Севдалин Чандъров за първи път се кандидатира за кмет, след като преди 20 години се пробвал да стане общински съветник.

Мотото на Чандъров е „Време е за промяна“. „Нищо не е се е променило през годините в родния ми град. Всеки обещава, но нищо не прави и не променя. Аз искам да променя статуквото и приоритет са ми младите хора“, сподели самотният родител.

Севдалин Чандъров е общински лидер на АБВ в Неделино. Той стана известен с дългогодишната си борба за дъщеря си Жасмина. Воюваше с всички средства срещу съдебната система в страната ни, която отне родителските му права и ги предостави на майката – румънката Адрияна Петку. Преди пет години той обяви гладна стачка, протестира в София, дори се срещна и с членове на ВСС и главния прокурор Сотир Цацаров. Неделинецът поиска от Върховния съд преюдициално запитване до Страсбург, но и там удари „на камък”. Последният шанс на бащата бе да поиска ново разглеждане на делото заради изменения в обстоятелствата. И успя да се пребори и да отглежда детето си в родното Неделино. Сега Жасмина е на 12 години и ще бъде в 7 клас.

Севдалин Чандъров е строителен предприемач.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close