ОБЩЕСТВО

Абитуриентка благодари на съученици и учители за добрината им

18-годишната Севим благодари на своите съученици и учители за толерантността, търпението, добрината и загрижеността им през всичките 12 години, в които е учила в СУ „Отец Паисий“ в Смолян. Красивата девойка реши да изкаже своята благодарност чрез страниците на вестник „Отзвук“.

„Много им благодаря на класната ръководителка Катя Соколова, на учителката по български език и литература Мария Радкова, на Мария Тянгарова – ресурсен учител, на директорката Надя Ловчалиева и на всички останали преподаватели“, каза момичето.

Абитуриентката е сирак, пристигнала да живее в Смолян на 2-месечна възраст. Отгледана е от сестрата на нейната баба Събка Петкова. Баща й е починал, а майка й, която живее в Асеновград, е с множество заболявания.

Записва 1-ви клас в СУ „Отец Паисий“. Още от първия учебен ден нейните съученици и учителите й подават ръка. През всичките 12 години те й помагат и се грижат за нея, приемат я като една от тях. Севим е на 18 години и вече знае какво е добро и иска от сърце да изкаже своята признателност за отношението към нея.

„Благодарна съм на учителите и класа. През това време, когато учеше, те не само, че не я дискриминираха, но се мъчеха да й помагат. Така Севим успя да завърши“, каза нейната настойница Събка Петкова.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close