ЗАКОН И РЕД

83 нарушения на пътя за ден, хващат и по един пиян

Над 83 нарушения на пътя засичат пътните полицаи само за ден, сочи статистиката на сектора в Смолян. През юни на територията на областта са констатирани 2 498 нарушения, за които са съставени 262 акта и 2 131 фиша. Най-голям е броят на шофьорите, превишаващи скоростта. 843-ма са карали колите, като са пренебрегвали ограниченията. 27 са пияните, които се качили зад волана, а трима са шофирали дрогирани.

426 нарушения има за неправилно спиране и паркиране, а 188 за нередовни пътни документи. За други нарушения, извършени на пътя са съставени още 127 акта и 527 фиша.

През юли в Смолянска област са станали 48 пътнотранспортни произшествия. Десет от тях са тежки с 14 ранени и двама загинали.
„За подобряване на безопасността на движението и контролната дейност, както всеки месец и през месец юли на територията на областта служителите на “Пътна полиция” са провели 15 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол”, които се осъществяват в условията на видеозаснемане“, коментираха от пресцентъра на полицията.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close