НОВИНИОБЩЕСТВО

821 хил. лв. просрочени задължения събра НАП в Смолян

821 хил. лв. събраха публичните изпълнители от офиса на Националната агенция за приходите в Смолян от началото на годината до края на месец август чрез автоматизираната система на НАП за уведомяване преди плащане от държавата към частни субекти.

Системата, обясняват от офиса в Смолян, изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения към фиска. Ако има такива, публичен изпълнител на НАП може да използва цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да погаси дълговете на фирмата към бюджета.

От началото на годината досега в специализирания софтуер на системата са обработени 350 000 заявки за плащане от държавата към частни субекти, като в 25 000 случая получателите на обществен ресурс са се оказали длъжници към фиска.

Общо подобрение на събираемостта отчитат още от приходната агенция и  съобщават, че над 96% от всички новодекларирани за внасяне данъци и осигуровки в края на лятото са били погасени – в срок или след предприемане на мерки за събирането им.

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Защо ще раздадеш едни пари , а после ще ги събираш. Просто не прави тези излишни движения , съкрати тази бюрокрация и от заплатите им ще ти дойдат още приходи. Трябва да си много необрозован човек, за да изразходваш 135 лв. за да събереш 100 лв. – пълната събираемос на данъците. Това се казва „ГУБЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ – обл.СМОЛЯН“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close