ИнцидентиНОВИНИ

71-годишен е с изгаряния при пожар в село Стойките

Мъжът сам подпалил ливадата, за да я почисти

71-годишен мъж е пострадал при пожар в сухи треви в смолянското село Стойките. Никола Каранлъков е с изгаряния по ръцете и лицето, получени при опит да загаси пламъците. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

В петък възрастният мъж решил да използва хубавото време и да си почисти ливадата, която се намирала зад къщата му, близо до гората. Надявал се, че ще се справи сам, но пламъците бързо се разпространили. Сигналът на спешния телефон 112 е подаден в 13,32 часа. В потушаването на пожара се включили шестима служители на горското стопанство в селото, десет жители на Стойките, четирима човека от горовладелческата кооперация и два екипа на пожарната от Смолян и Пампорово. Спасени са сградите и дърветата, които се намирали в близост до пламналата ливада.

„Втурнахме се веднага с подръчни средства да гасим огъня. Успяхме да го локализираме и всичко се размина. Пострада само собственикът на ливадата. Въпреки многото указания да не се палят стърнища, когато е сухо, той пак е решил да си чисти имота. Мислил е, че ще овладее огъня сам, но не е успял“, каза кметският наместник на Стойките Георги Георгиев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close