НОВИНИ

60 години от създаването си чества полицията в Смолян

Полицията в Смолян отбелязва 60 години от създаването си. Структурата е сформирана през далечната 1959 г. след като с Указ на Министерски съвет България е разделена по нов териториален и административен принцип. Тогава се създава окръжно управление на МВР, ръководено от началник и заместник началници по държавна сигурност, милиция и противопожарна охрана.

Множество са мероприятията, които ще се проведат по повод годишнината, както и професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли. Още в края на миналия месец стартира кръводарителска кампания, в която взеха участие служители от всички структури на ОДМВР-Смолян.

Днес на стрелбището се проведе турнир по стрелба с пистолет, в което сили премериха 12 отбора. В отборното класиране на първо място е тимът на РУ-Смолян – мъже. На второ място се класира отборът на 101 алпийски полк – мъже,  на трето място – ОДМВР, а четвърти са маданските полицаи. В индивидуалната надпревара златото грабна Никола Керемедчиев – РУ-Смолян, втори е Радван Сираков – 101 алпийски полк, и на трето място Иван Бялков – 101 алпийски полк. Четвърти се класира Божидар Георгиев – РУ-Чепеларе.

В четвъртък във всички Районни управления при ОДМВР-Смолян ще се проведат Дни на отворените врати. На гостите ще се показват патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

В сградата на ОДМВР-Смолян ще бъде открито изложение на оръжия, технически средства и помощни средства. От 17,00 часа на Амфитеатъра на Стария център ще се проведат демонстрации по полицейска лична защита  и бойни изкуства, работа със служебно куче и демонстрация на „Специализирано тактическо звено за бързи действия“ при ОДМВР-Смолян.

Празникът ще продължи с благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат разпределени на децата на загинали полицаи от ОДМВР-Смолян. Благотворителната инициатива ще бъде с участието на служители на ОДМВР-Смолян и деца на служители от различни структури на ОДМВР – Смолян, със специалното участие на Мирослава Тодорова – полуфиналист в музикалния формат на „Х-Фактор – 2017г.“, както и със специалното участието на певицата Златина Узунова и гайдаря Никола Марковски, детска формация „Орфееви звуци“ и смесена детска формация „Бойка Присадова“.  По време на концерта ще бъдат обявени и връчени наградите от конкурса за рисунка, есе и стихотворение „Полицаят – мой приятел“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close