Advertisement
Инциденти

60 000 лева плащат застрахователи на 8-годишно дете

Над 60 000 лева ще плащат застрахователи на ранено при катастрофа дете. Решението е на Пловдивския апелативен съд от края на миналата седмица. Съдебното дело се гледа на втора инстанция и претърпя промени в осъдителната част на акта. Страни са ДЗИ и 8-годишно дете, което пострада сериозно при катастрофа, станала на 20 ноември 2014 г.

Солидната сума, която ще получи малката Ц.Х., е за причинени неимуществени и имуществени вреди – болки и страдания и нанесена психологическа травма.
Катастрофата, която отне живота на шофьорката Снежана Карафезиева, стана на пътя Старцево – Неделино. 33-годишната жена карала с колата си „Пежо 106” деца на свои познати на басейн в Златоград. По време на път обаче получава мозъчен аневризъм. В опита си да спре колата жената натиска газта и се забива челно в микробус. Снежана умира на място, а децата, между 6 и 11 години, оцеляват, но с множество травми. Най-тежко пострадала е нейната дъщеря – на 6 години, която бе транспортирана в Пловдив. Останалите са с наранявания по телата и счупвания на крайниците.

Малката Ц.Х. е претърпяла тежка операция на двата си счупени крака. Интервенцията, при която лекарите поставили няколко импланта на бедрата, продължила 7 часа. Детето преживяло множество безсънни нощи от болки и страдания, освен това преживяло емоционален шок от катастрофата, отказвало всякакъв контакт с хора, освен с родителите си. През следващата година постъпва още два пъти в болница за операция.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!