Advertisement
ОБЩЕСТВО

Учат безплатно на китайски жители на Момчиловци

Азиатската компания „Брайт” ще организира безплатни курсове по китайски език в смолянското село Момчиловци. Идеята е местните хора да могат да общуват с туристите от Китай, които ежегодно посещават района.

„Идеята за курсовете по китайски език е от последното посещение на представителите на компания „Брайт” в селото. По този начин ще се свали езиковата бариера”, коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Курсовете ще се водят от преподаватели от институт„Конфуций” в София и е насочен най-вече към младите жители на селото. Предвидено е обучението да продължи 45 дни, като се очаква курсистите да научат китайски думи и да владеят основни изрази, за да могат да общуват с гостите си.

Производството на българско кисело мляко в Китай с марката „Момчиловци” започва през 2008 г. Производител е компанията за млечни продукти „Брайт фуд“. Избират името, след като посещават родопското село. Договорът за сътрудничество е за 10 години, подписан е през 2012 г. между компанията „Брайт фуд”, туроператорска фирма и кметство Момчиловци.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!