Advertisement
СЪВЕТИ

5 неща, за които трябва да внимавате, когато купувате дрехи онлайн

Онлайн пазаруването на дрехи вече е призната социална норма в съвременния свят. Потребителите вече могат да избират от голямо разнообразие от онлайн магазини за мода, сред които Fashion Days и много други. С едно кликване или докосване на мобилните ни устройства, покупките ще бъдат доставени до вратите ни в рамките само на няколко дни. Какво предимство! Не само това, но и глобализацията и онлайн пазаруването направиха възможно да купуваме дрехи от цял свят. Доколко светът се е променил, благодарение на технологичния напредък, е наистина невероятно.

Онлайн пазаруването обаче все още поражда някои опасения. Понякога може да имаме проблеми с намирането на правилния размер или дрехите, които сме намерили, да са твърде дълги или къси за нас. Разбира се, винаги можем да занесем дрехите си за преправяне, ако това се случи. Въпреки че има варианти, общоприето е, че би било най-добре, ако този вид разочарования могат да бъдат избегнати. В резултат на това събрахме 5 съвета за какво да внимаваме, когато купуваме дрехи онлайн.

Съвет 1: Използвайте ефективно Instagram

През по-голямата част от времето хората избират дрехите си с фешън дейс промо код и основават решенията си на база снимките на модела и отзивите на клиентите. Това обаче може да не е винаги така. Например, ако една рокля е с размер S, тя би изглеждала по съвсем различен начин на хора, които са с различни размери и ръст.

Затова личната препоръка би била да проверите раздела с етикети на марката в Instagram, за да видите дали други хора с телосложение, подобно на Вашето, са носили тази рокля. Бихте могли да използвате това, за да водите по-информиран диалог при закупуването на дрехи онлайн.

Съвет 2: Проучете материалите

Случвало ли Ви се е най-накрая да се сдобиете с дрехите, които сте гледали и чакали от месеци, само за да откриете, че са изработени от материал, който не обичате да носите? Признаваме, че всеки е преживял това веднъж или два пъти и това е разочароващо. Понякога, когато се влюбим безумно в дадена рокля и не искаме да пропуснем възможността да я носим, не можем да не натиснем бутона за поръчка.

Когато това се случи, обикновено забравяме да превъртим надолу и да разгледаме състава на роклята. Освен това може да има случаи, в които на уебсайта се продават рокли, които са в същия стил и цвят, но са изработени от различен материал. Затова, преди да натиснете бутона „Добави в количката“, е изключително важно да проверите състава на дрехата. Можете по-добре да предвидите как дрехата ще пасне и ще стои върху тялото Ви, като разберете каква е материята, от която е изработена.

Съвет 3: Преди да закупите, прегледайте таблиците с размери

Съветваме Ви да направите повече проучвания за размерите, преди да направите покупка, ако планирате да пазарувате в сайтове за електронна търговия с множество марки. Желателно е да не разчитате само на общата таблица за размери на уебсайта. Понякога общата таблица с размери препоръчва размер 8, но дизайнерът може да е препоръчал да се увеличи размерът. Затова не забравяйте да потърсите съдействие или да разговаряте с отдела за обслужване на клиенти на марката, за да уточните със сигурност размера!

Четвърти съвет: Погледнете още веднъж процедурите за връщане

Дори и да спазвате всички инструкции, все още има вероятност понякога да останете разочаровани от покупката си. Така че, преди да направите покупка, винаги е разумно да се запознаете с правилата за връщане.

Ето няколко неща, за които трябва да внимавате:

  1. Дали връщането е безплатно или платено?
  2. Колко време ще отнеме връщането на стоката?
  3. Възможно ли е връщане в магазина?
  4. Дали при връщане на стока е включено възстановяване на парите Ви?

Съвет 5: Откриване на реномирана фирма за поправка на дрехи във Вашия район

Да сте готови – в случай, че имате нужда от нещо, винаги е добра идея. Възможно е да има случаи, в които трябва бързо да поправите наскоро закупена дреха, ако не искате да преминавате през отнемащия време процес на връщане на дрехите, или пък в новозакупената дреха може да има дребен недостатък, който може да бъде коригиран чрез промяна. В този случай би било от полза, ако познавате надеждна шивачка, която може да я поправи за Вас умело и ефективно.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!