НОВИНИ

43 пожара са станали за месец, девет са с причинени щети

През месец март на територията на област Смолян са регистрирани общо 69 произшествия, съобщиха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 43 са пожарите, 18 случая на оказване на техническа помощ, по един случай на помощ на други РСПБЗН, инцидент с опасни вещества и материали, оказване помощ, издирване или спасяване. Три са случаите на лъжлив сигнал за тревога. Оказвано е съдействие и при две катастрофи с транспортни средства.

От възникналите пожари  девет са с щети. При тях има един пострадал – 71 годишен, който е получил изгаряне при опит да загаси пламъците в сухи треви в село Стойките.

При възникналите пожари са унищожени 25 кв.м. покривна конструкция, 0,4 тона фураж, 15бр. бали фураж, 200кв.м. опушени стени, два леки автомобила, около 80кв.м. разгърната площ сгради. Три от запалванията са в резултат на късо съединение, други три – са в процес на установяване, и останалите са непочистени комини и небрежност при боравене с открит огън.

Най-много произшествия са станали в Смолянско – 33, в Чепеларе – 8, Девин – 7, Златоград – 6, Мадан – 4, Рудозем, Доспат, Баните – по 3, Пампорово – 2.            *

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Смолян напомня на гражданите, че през отоплителният сезон е необходимо, да спазват изброените по-долу основни правила.

Да не се оставят без наблюдение включени отоплителни уреди; Върху отоплителните уреди да не се поставят дрехи и горими материали;

Комините да се почистват периодично от сажди и нагар, само по механичен способ;

Пепел, жарава и сгурията от печките на твърдо гориво да се изхвърля само на обезопасени места.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close