ГОРЕЩА ТЕМА

4 нови случая с коронавирус в Смолян, 2 в Доспат, по 1 в Рудозем и Девин

Според проф. д-р Тодор Кантарджиев случаите в Смолянско са "трийсетина"

В област Смолян потвърдените нови случаи на Ковид-19 са осем – четирима мъже и четири жени, съобщи д-р Сийка Чернева, директор на „Надзор на заразните болести“ в РЗИ. В община Смолян са 4, в Рудозем – 1, в Девин – 1, в Доспат – 2. Двама от заразените са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян с диагноза пневмония, а един – в МБАЛ – Гоце Делчев. Останалите петима от новозаразените са на домашно лечение. Всички са в добро общо състояние, уточнява д-р Чернева.

Дали обаче само 8 са положителните проби на Covid-19 през последните 24 часа? Снощи в предаването „Панорама“ по БНТ проф. Тодор Кантарджиев каза, че само в неговата лаборатория има трийсетина случаи от Смолянско. Думите на директора на Центъра за заразни и паразитни болести, към който е Националната референтна лаборатория бяха: „Става дума за епидемични взривове, така наречените клъстъри, много неприятни в Самоков, много неприятни в Кюстендил, един от кварталите на Кюстендил, много неприятни в Смолян, днеска отново трийсетина случаи само в моята лаборатория в Смолянско.“

Драстичното разминаване между съобщените от РЗИ осем положителни проби и думите на проф. Кантарджиев „трийсетина случаи само в моята лаборатория“ поставя под въпрос коректността на информацията, която държавните институции съобщава. И дали не се манипулират пиковете и спадовете на инфекциите с коронавирус с други цели, включително и политически.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close