Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

4-годишен е рекордьор по заети книги от Регионалната библиотека

За поредна година Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян награди най-активните читатели и дарител за 2021 г. 4-годишният Мартин Илчев е най-четящото дете за 2021 г., съобщиха от библиотеката. С помощта на майка си Калина и семейството си, малкият читател е заел и „прочел” цели 157 книги през изминалата година. Награждаването за Марти се превърна в поредна разходка-приключение из „Детски отдел”, в който той се чувства като у дома си. Със светнали от радост очички любопиткото разгърна шарените детски книжки в отдела, посягайки даже към рафтовете с литература за по-големи. В зала „Игротека” малчуганът тичайки се насочи към любимата поредица с книжки-пъзели и изреждайки видовете динозаври нарисувани там, с гордост заяви: „Аз от книжките съм научил за тях.и за много други неща”.

Четиригодишният Калоян Лесев също получи своята награда от Регионална библиотека „Николай Вранчев”. С прочетените с помощта на мама 136 книги, възпитаникът на група „Снежанка” в ДГ „Синчец” се нарежда на второ място в класацията за активен читател до 6-годишна възраст. Малчуганът е един от големите почитатели на поредицата за костенурката Франклин и вече е прочел всички налични книжки в „Детски отдел”, но не пропуска при всяко посещение отново да разлисти любимите страници.

Калоян Лесев е заел 136 книги от библиотеката

Във възрастовата група до 6 години, награда ще получи и Петя Димитрова Плеснева

А ето и кои са другите най-четящи деца и възрастни за 2021 г. в Смолян.

–   Деца 1-7 клас: Костадин Цветанов Георгиев, Иво Ивов Цветков и Никола Георгиев Кабасанов

–   Деца от филиал „Стар Център”: Лара Ахмет Ахмет и Мария-Йоана Елина Николова

Отдел „Заемна за възрастни” излъчи следните читатели: Бойка Николова Пекова, Веселка Йорданова Шопова и Николета Младенова Настанлиева

Филиал „Стар център” – Веска Андреева Палаурова

Дарител на 2021 г. Владимир Примовски – наследник на известния писател, фолклорист, етнограф и белетрист Анастас Примовски, дарил стара родопска периодика.

За активно участие в съвместни дейности с Регионална библиотека „Николай Вранчев” през 2021 г. се награждава и Елена Георгиева Русева – старши учител по немски език в ПГТТ „Христо Ботев”.

Приятели на Детски отдел – Най-активно участие в инициативи на библиотеката: 2 „а” и 3 „б” клас от ОУ „Иван Вазов” – Най-активно участие на клуб „Приятели на книгата” 3 клас от ОУ „Юрий Гагарин” и 3 клас от ОУ „Иван Вазов”

Всички наградени получават грамота, ваучер за книги, календар „,Местни дати и събития в област Смолян през 2022 г.”, а номинираните на първите две места в категориите – статуетка.

Колективът на Регионална библиотека „Николай Вранчев” поздравява наградените и пожелава на всички читатели здраве, вдъхновение и неспиращ интерес към книгите и четенето.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!