НОВИНИТемида

375 са глобите за неносене на маски в Смолянска област, само 14 са обжалвани в съда

Едва 14 дела са образувани в Смолянска област срещу наказателни постановления на полицията за неносене на маски. Най-голям е броят им в Смолянския районен съд. Към момента десетина жители на областния град оспорват наложените им от полицията санкции от по 300 лева. По две дела са образувани в Районните съдилища в Девин и Чепеларе. В Златоград и Мадан обаче няма нито едно обжалване.

Сред оспорващите глобите има и мъж с психично заболяване. Младеж пък е спипан без предпазна маска докато изкачвал стълби след разходка на кучето му и маската му пречела да диша. „Почти всички граждани, които обжалват, са установени без маски на открити обществени места“, обясни председателят на Районния съд в Смолян Петър Маргаритов. Делата в областния град са насрочени за юли, когато ще стане ясно дали глобите за неносене на предпазните средства са законни.

„За периода на извънредното положение са съставени 408 акта. От тях 375 са за неизпълнение на задължението за носене на предпазни маски“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close