НОВИНИТемида

34-годишен затворник избягал по улука от третия етаж на затворническото общежитие в Герзовица

„Слезнах по улука на банята на третия етаж и така успях да избягам от затворническото общежитие в Герзовица“, призна 34-годишният Радостин Костадинов. Днес мъжът бе осъден от Районния съд в Смолян за бягство от затвора, извършено преди 20 дни.

Радостин доизлежавал две присъди в общежитието край Смолян. Едната за държане на наркотици, а другата за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. На 7 септември тази година решил да избяга, защото му писнало. Сутрина разплел металната мрежа на прозореца на санитарното помещение, промушил се и по металните тръби, предназначени за отвеждане на дъждовната вода, се спуснал на земята. Тръгнал да бяга, но си ударил и двата крака, така опитът му бързо приключил. Макар ранен той успял да върви по поречието на реката. Следово куче обаче бързо надушило следите му и е заловен от полицаите.

„Би трябвало да не правя повече глупости“, каза Радостин пред съдебния състав. Заради бягството той бе наказан да изтърпи след излизането си от затвора 10 месеца пробация, която включва регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Мъжът подписа споразумение с прокуратурата, което Районният съд одобри.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close