НОВИНИ

Повече от 300 нови безработни в Смолян от началото на извънредното положение

В периода 16-31 март в „Бюро по труда” – Смолян, обслужващо общините Смолян, Чепеларе, Рудозем и Баните, са се регистрирали 307 безработни, съобщиха от Дирекцията в отговор на запитване на „Отзвук“. В това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина, уточняват от ДБТ. През същия период работа на първичния пазар са започнали 50 безработни, показват предварителните данни на Агенцията по заетостта. От началото на март в ДБТ Смолян са обявени общо 228 свободни работни места.

От регистрираните безработни през март тази година най-голям дял са били заети в хотелиерство и ресторантьорство – 28,3%, в търговия – 13,4%, в преработваща промишленост – 7,8% и в строителство –5,6%. Общият брой на регистрираните в Дирекция „Бюро по труда” Смолян безработни към 31 март е 2359. Броят им е с 293 или с 14,1% повече в сравнение 1 март, когато той е бил 2066.

От 1 април Бюро по труда в Смолян има нов директор. Това е общинският съветник Костадин Василев, лидер на Земеделския народен съюз в областта. Василев бе два мандата заместник-кмет на община Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close