Advertisement
НОВИНИ

3000 подписа за създаването на общинско предприятие за чистотата в Смолян са събрани до момента

Подписката за общинска фирма по чистотата в Смолян бързо набира подкрепа. 3 000 души са се включили до момента за създаването на общинско предприятие, извършващо дейностите по чистотата на община Смолян, съобщиха от ИК.

Акцията е на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ и стартира на 8 септември, като целта на организаторите е да покажат отношението на гражданите към начина, по който се извършва поддържането на чистотата.

Доброволците, ангажирани със събирането на подписи, са позиционирани в района на площад „Свобода“, в района на кино „Дружба“, в квартал „Райково“ (в района на супермаркет „Крес“) и в района на квартал „Устово“ (ул. „Тракия“, на паркинга пред снекбар „Джек“).

При старта на инициативата адвокат Елена Даскалова, председател на ИК „Бъдеще за Смолян“ поясни, че подписката засяга дейности като почистването, сметосъбирането, сепарирането, компостирането, сметоизвозването и управлението на сметището в община Смолян. Тези дейности, според организаторите, категорично могат да бъдат извършвани от общинско предприятие бързо, качествено и отговорно, на цена по-ниска от тази на концесионера.
„Държавата и общината могат да бъдат добър стопанин, стига политиците да не се поддават на корупционен натиск и да отстояват интересите на гражданите“, каза още адвокат Даскалова.
Подписката бе подкрепена и от Стефан Сабрутев, който призова смолянчани да се включат активно в нея.

Доброволците на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ ще събират подписи до 31.12.2023 г.

Припомняме, че в края на месец август Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ съобщи, че издига кандидатурата на Сабрутев за кмет на община Смолян.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Мераците на един вечен кандидат за кмет…Назначаван за областен управител от друг мераклия за власт чрез служебни правителства и хаус в държавата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!