Спорт

3 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха смолянските каратисти

3 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха 15-те състезатели от Смолян в Националния фестивал на бойните изкуства „Свети Архангел Михаил“, който се проведе в края на миналата седмица в спортна зала „Величко Чолаков“.
На първо място на стълбичката се наредиха Доника Георгиева, Вероника Гълъбова и Калоян Дарджиков, сребърни медали взеха Димитър Димитров, Таня Ковачева, Яница Кичукова, Мартин Богутев, Мая Чиндева и Константин Крачев. Бронзови медали спечелиха Николай Анчев, Красимир Киров, Мартин Топчиев и Йоан -Асен Тодоров.

„За първи път в град Смолян се провежда състезание по бойни изкуства от подобен мащаб. В състезанието взеха участие повече от 300 състезатели от над 30 клуба от цялата страна. За няколко дни град Смолян се превърна в арена на най- силните състезатели по карате, джу-джицу, специална самозащита и дуо-система. Сред състезателите в дисциплината джу-джицу файтинг участва и настоящия световен шампион по джудо Радослав Марков, който демонстрира невероятна кондиция и форма, като съответно заслужи златния медал. Марков се превърна в атракция на състезанието, като отново доказа, че с постоянство и всеотдайност се изкачват върхове.“ – заяви Емил Ковачев, председател на СК „БУДОКА – България“ – Смолян. Състезанието е включено в годишните спортни календари на Българска джу-джицу федерация и Българска карате федерация и има амбицията да се превърне в традиционно.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close