Advertisement
НОВИНИ

3.5 млн. лева иска да похарчи кметът Мелемов за подпорна стена на гробището в Райково

На 24 февруари кметът на Смолян Николай Мелемов е обявил обществена поръчка за разширение на гробището в кв. Райково за над 3.5 милиона лева с ДДС. За тези пари Мелемов възлага вертикална планировка на два терена – единият от 2 декара, а другият от 4 дка. Първият е закупен през 2014 година от Елена, Васил, Иван и Тодор Аръчкови за 30 000 лева, а вторият е придобит от Общината през 2021 г. за 41 766 лева.

Ако тази обществена поръчка за вертикална планировка на двата терена от 6 дка бъде възложена на тази цена, Община Смолян ще се сдобие с възможно най-скъпият терен за гробище. В тръжната документация Мелемов сочи, че Общината не разполага с въпросните 3.5 милиона лева. И строителството (в случая преместване на земни маси и изграждане на подпорни стени ще се случи, ако Община Смолян успее да осигури финансовите средства.

Сравнявайки гробището в Беклийца, където Община Смолян е спестила няколко хиляди лева за ограда, с намерението да се похарчат 3.5 милиона лева за вертикална планировка на 6 дка в Райково, възниква въпросът доколко са адекватни действията на Николай Мелемов като кмет на Смолян по наболелия проблем с гробищата.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!