НОВИНИ

28-годишна източвала карти на познати в Златоград

28-годишната Даниела Ю. днес ще бъде изправена пред съда за източване на дебитни карти на свои познати. Младата жена е посегнала на парите на мъж и жена от родния й град.

Даниела не е осъждана, няма в досието си никакви криминални прояви, но затрудненото й финансово положение след раздялата със съпруга й я принудило да извърши престъпление. Жената се развела с мъжа си през 2015 г. и малко след това завързала контакт с 42-годишния Ведат Х. Двамата се срещали, писали си във фейсбук, но така и не станали близки. На 30 юли 2016 г. тя била на гости в дома му. Видяла портмонето на мъжа и взела от него дебитната карта. Още същия ден тя си поръчала от Емаг мобилен телефон за 294.00 лв. От „Epay birse.bg“ си купила бижута за 510 лв., после си харесала прахосмукачка и електрическа скара за 186 лв. След извършване на последната транзакция изхвърлила картата.

Ведат разбрал по-късно за липсващия платежен документ. Първоначално мъжът помислил, че забравил картата, когато плащал по-рано покупки в магазина, но се оказало, че от нея няма никаква следа.

На 16 ноември същата година Даниела откраднала дебитната карта на своя позната. Когато се прибрала в дома си, започнала да прави разплащания с нея. От сайта на ЕВН платила тока си, няколко дни по-късно сметката си за вода и за телефон и изхвърлила картата. Накрая признала на приятелката си какво е направила и обещала да върне парите.

Въпреки съжалението и разкаянието за извършеното Даниела ще бъде съдена.

Advertisement
Back to top button
Close