НОВИНИ

28-годишен инструктор по Крав Мага стана областен координатор за Смолян на „Няма такава държава“

28-годишният Асен Кехайов бе обявен официално за областен координатор в Смолян на политическия проект на Слави Трифонов „Няма такава държава“. Асен е с корени от Родопите. Баба му и дядо му са от смолянското село Левочево, където е прекарал детството си.

Миналата година Асен се явява на кастинга за политици, обявен от Трифонов. По това време младият мъж е в Далас, Тексас, където живее от пет години. А видео връзката е осъществена по скайп. „Не ми трябваше много време да реша и да се явя на кастинга. Беше спонтанно. Това е нещо, което съм чакал цял живот. Пътят ми до момента ми е довел до такъв етап, в който съм готов да помогна и да работя за обществото и за България“, каза родопчанинът пред „Отзвук“.

Идеята му е да събере екип от активни и мотивирани хора, със здрав морал, за да постигнат промяната към по-добро.

Младият мъж е завършил италианския лицей в Горна баня, след което Нов български университет, специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“. Защитил е дипломна работа на тема „Антитероризъм“. В Калифорния завършва магистратура – „Кибер сигурност“, със специалност „Етично хакерство“.

От седемгодишен се занимава с бойни спортове и самоотбрана. През 2010 г. се включва активно в тренировки по Крав Мага – система за самоотбрана, създадена от израелските специални части, като не след дълго е избран за помощник-инструктор в най-голямата по това време школа в България. Той е един от първите лицензирани български инструктори, сертифицирани от Световната Крав Мага Организация. Поканен е да преподава в най-престижната школа в света “Impact Self-Defense”, Сан Диего, Калифорния, където лично обучава членове от специални подразделения на американските служби за сигурност. През 2015г. Асен получава официална препоръка за заслугите си като инструктор от Командир на Военноморските Сили на САЩ – Юджийн Бейли, и е обявен от американското правителство за международен професионалист с изключителни умения. Предлагат му и американско гражданство.
Асен се връща в България миналата година. Установява се в София, където започва да развива собствен бизнес.

„Имам много идеи и вярвам в силата на екипната работа. Търся съмишленици с по-голям капацитет от мен, за да може заедно да постигнем много и да се доближим до идеала ми за една силна България“, споделя още Кехайов.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close