ПОЗДРАВЛЕНИЯ АРХИВ

Поздравление от кмета на община Мадан Фахри Молайсенов по случай 24 май

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов

Уважаеми жители и гости на община Мадан,
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете моите най-искрени поздравления и пожелания за здраве и сила на духа !

Всяка година на тази забележителна дата изказваме дълбока признателност и почит към великото дело на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи и заявяваме със самочувствие и гордост, че „ И ний сме дали нещо на света”

Тази година 24 май е особен с това, че няма да го отпразнуваме както досега, предвид изпитанията на  днешното време, но искам лично да засвидетелствам благодарността си за всичко, което правите, за вашите усилия, които влагате ежедневно, за да предадете на нашите деца най-важното – човешкото знание.

Вие доказахте, че образователният процес може да не се случва непременно и единствено в класната стая, а понякога се налага да надхвърли границите й в режим на дистанционно обучение, заради мерките в извънредното положение.

Дерзайте и живейте с този пламък в сърцата, за да може факелът на българската писменост и уникалната ни култура да свети наравно със звездите на обединената европейска общност.

А вие ученици,
бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията.

На зрелостниците от Випуск 2020 пожелавам да работят усърдно, за да сбъднат мечтите си и да не забравят, че Мадан има нужда от тях –те са неговото бъдеще!

Честит празник!

С уважение,
Фахри Молайсенов
Кмет на Община Мадан

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close