ЗдравеНА ФОКУСНОВИНИ

26 психично болни жени  и шестима служители в Ровино са с Covid-19

Проверяващи от София май вкарали коронавируса в дома

 

26 психично болни жени и шестима служители от дома в Ровино са положителни на Covid-19. „От 22-ри март имаме доказани четири случаи на потребители, с петима от персонала. Вчера още 21 положителни проби на потребителите, а днес един от персонала. Нещата ги контролираме. Осигурили сме всякакви дезинфектанти”, каза медицинският фелдшер на социалното заведение Ясен Чаушев.

През януари т.г. 16 от настанените в дома са ваксинирани с „Pfizer-BioNTech”, останалите жени отказали. Една от ваксинираните обаче сега е положителна на коронавирус. Според д-р Данчо Гаджалов, който обслужва дома още от 1980 г., най-вероятно става въпрос за слаб имунитет, като случая не е прецедент.

„Надявам се да овладеем ситуацията, дойде ни като гръм. Повече от година нямахме нито един случай, не допускахме външни лица. Опасявам се, че дойде отвън някъде. Имахме една проверка преди 15 дни от новосформираната в София Агенция за качеството на социалните услуги. Те са единствените външни лица, които са влизали в дома”, каза директорката Ася Палова.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close