Advertisement
НОВИНИ

21-годишен скиор загина край писта в ски зона „Мечи чал“

21-годишен скиор бе открит мъртъв близо до пистата в ски зона „Мечи чал“.

Сигналът е получен в РУ – Чепеларе от Планинска спасителна служба. От него става ясно, че от 16.45 вчера (сряда) скиорът е в неизвестност. Младият мъж е от София и бил на ски със свои приятели. Последно бил за белязан да се списка по пистите на ски зона Мечи чал“ в гр. Чепеларе. В резултат на издирването Планинска спасителна служба, в 22:00 ч. младежът е открит починал в гората, извън пистата, в близост до долна лифт станция на ски зоната.

Мястото на инцидента веднага е посетено от дежурна оперативна група при РУ – Чепеларе, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Не са установени първоначални данни за насилствена смърт.

„По първоначална информация мъжът се е ударил в дърво. Но според мен приятелите му са се забавили с подаването на сигнала. Последно скиорът е бил забелязан в 16:11 часа, а ние сме уведомени в 21:00 часа“, коментира пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Цветан Цанков.

Тялото на загиналия е транспортирано за извършване на аутопсия в МБАЛ „д-р Братан Шукеров“ в гр. Смолян. За случая е уведомена е Окръжна прокуратура – Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!