Advertisement
СпортНОВИНИ

18-годишен ученик от Смолян ще участва на Световните летни игри на „Спешъл Олимпикс“

Община Смолян изпраща участник на световните летни игри на „Спешъл Олимпикс“, които ще се проведат в Берлин от 17 до 25 юни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Това е 18-годишният Костадин Велков, който е роден в Смолян. Включен е в отбора по силов трибой на международното състезание. Костадин е ученик в ПГТТ „Христо Ботев“ в областния град, специалност „Автотранспортна техника и технологии“. Занимава се със спорт от ранна детска възраст. Като малък е тренирал вдигане на тежести, а сега прекарва много време във фитнес залите.

Рекорден брой български състезатели ще участват тази година на летните игри на „Спешъл Олимпикс“ в Берлин. Страната ни ще бъде представена в немската столица от 40 атлети с интелектуални затруднения в 9 спорта, а 16 треньори са част от делегацията. В рамките на игрите за пръв път ще бъде проведен и глобален форум за приобщаване, съобщават от „Спешъл Олимпикс“ – България.

Участие в игрите ще вземат 7000 атлети от 190 националности, а за провеждането на турнира под надслов „Непобедими заедно“ са ангажирани 20 хиляди доброволци.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!