Advertisement
Темида

18-годишен пиян и без книжка рани и натопи приятел за катастрофа

Условна присъда за 18-годишен, карал пиян, без книжка и катастрофирал. Александър К. от село Старцево подписа споразумение с прокуратурата, което Златоградският районен съд одобри. Тийнейджърът се призна за виновен по всички обвинения и съжали за станалото. Той бе наказан да изтърпи 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок.

Историята на младежа, при която „изгоря“ и баща му Румен, се разигра на 8 август т.г. Александър и 20-годишният му приятел Ради пътували към селото. Около полунощ на остър завой колата се забила в мантинелата. От удара пострадал Ради, който получил счупване на костта на мишницата, а Александър побързал да се обади на баща си, за да приберат ударената кола. Въпреки че бил легнал, а по-рано и пил, 48-годишният Румен тръгнал да спасява отрочето си. Качил се на семейния бус и потеглил. На мястото на катастрофата обаче вече чакали полицаите. Те тествали бащата с дрегер, който отчел 1,68 промила. Синът освен, че се оказал пиян – с 1,67 промила, нямал и шофьорска книжка. Александър дълго отричал да е карал колата. Накрая покрай страхливия младеж, освен баща му, изгорял и Ради, който решил да поеме вината с шофирането, но пробата му с техническо средство показала, че е употребил марихуана.

На следващия ден бащата бе изправен пред съда за шофиране в нетрезво състояние. Той получи условна присъда от 6 месеца и глоба 200 лева, както и лишаване да управлява моторно превозно средство за половин година.

Перипетиите в семейството обаче не свършили. Разярен на полицаите, Александър започнал да изпраща заплашителни съобщения от мобилния си телефон на един от униформените. В sms-ите си се зарича, че ще влачи по корем полицая и ще запали сградата на районното. Описва, че всички служители на реда са прости тарикати, които нямат представа с кой си имат работа. Накрая младежът посетил и районното, където заявил на дежурния, че ще гръмне сградата, след което избягал.

Заради младата му възраст съдебният състав го наказа с глоба от 300 лева по Указа за борба с дребното хулиганство.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!