Advertisement
Темида

18-годишен на съд, пласирал дрога в Смолян

Ученик в 12 клас бе изправен вчера пред Смолянския окръжен съд. 18-годишният Даниел Д. от златоградското село Старцево е обвинен в пласиране на дрога и държане на наркотични вещества.

Младежът учи в гимназия в областния град и живее на квартира. На 29 май т.г. е арестуван, след като продал няколко грама марихуана. В районното управление, заедно с него отива и „клиентът“ – 19-годишният Анастас К. от Смолян. Двамата се срещнали в района на беседка над очен център „Родопа“ на Стария център. Там Даниел изтъргувал 3,77 грама трева за 50 лева. Малко по-късно полицаите засичат сделката. Последвал обиск в квартирата на тийнеджъра, където също са открити наркотични вещества – марихуана и хашиш.

Вчера Даниел пристигна в съда само с адвоката си. Тинейджърът се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съдебния състав. Момчето е с чисто съдебно минало, без регистрирани криминални прояви. Той получи шест месеца пробация – задължителна регистрация, срещи с пробационен служител и включване в програма за обществено въздействие. Освен това наказанието му ще бъде прочетено пред съучениците му.

19-годишният Анастас К. от Смолян също бе призован като подсъдим по делото за държане на наркотик. Той обаче бе представляван само от адвокат, защото започнал следването си в университет в Айндховен, Холандия. Предстои материалите по неговото обвинение да бъдат отделени и изпратени на Районния съд по компетентност.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!