Вяра и традицииНОВИНИ

166-годишното СУ „Св. св. Кирил и Методий“- Смолян отбеляза тържествено патронния си празник

Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Смолян, чества своя патронен празник на 11 май. В деня на Светите братя, създатели на българската писменост, ученици, учители, родители и общественост  отбелязаха 166 години от създаването на училището – Дом на словото и знанието.

В тази тревожна година за света празникът обедини училищната общност под надслов „Нека има МИР, ЗНАНИЕ и ДОБРОТА по целия свят“. Празнична атмосфера витаеше на Стария център. Амфитеатърът бе огласен от песните, танците и празничните слова на талантите на Първо училище.

Ученици и учители бяха поздравени от Явор Руженов – зам. областен управител и Момчил Николов – секретар на община Смолян, а поздравителни адреси бяха получени от много институции в града.

Тържественият 11 май се превърна в празник за целия град.

По традиция на патронния си празник СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян, връчи и годишните награди и грамоти на изявени учители и ученици.

Тази година наградените учители са Теодора Доневска – старши учител, и Стефка Гугинска – психолог.

Годишни стипендии получиха учениците :

– Деница Молова – 4а клас

– Мирея Терзиева – 4б клас

– Божидара Гергьовска – 5б клас

– Костадин Кандуров – 7а клас

– Василена Марковска – 9а клас

– Стефани Симеонова  – 12а клас

С грамоти по повод празника бяха наградени и всички ученици, постигнали отлични резултати и активна училищна и извънучилищна дейност.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close