Темида

16-годишният побойник Махмуд пред съда: „И тя има вина, не само аз“

16-годишният Махмуд, който преби възпитателка, бе изправен пред съда в Смолян. В съдебната зала младежът бе кротък и дори призна, че има вина за побоя. Според него и възпитателката Пенка Пойдовска също е виновна. „Тя само вика, идва на смяна и започва да вика“, каза Махмуд Благоев. След инцидента той доброволно постъпил в Психото в Устово, но вече не иска да стои там. Желанието му било да се върне в Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Устово. „Няма страшно, няма да станат бели“, обещаваше той. Въпреки голямото му желание и обещанията, бе решено той да остане още седмица в Центъра за психично здраве под контрола на д-р Карагяуров.

Делото срещу Махмуд е инициирано от Районната прокуратура, която поиска от съда момчето да бъде изпратено принудително в психиатрично заведение за един месец за изготвяне на експертиза. Заради отсъствието на психиатъра д-р Анастас Карагяуров заседанието се отложи за нова дата.

Разбра се, че момчето е завършило 8 клас. Тази година още не е започнал училище. Негов настойник е Асен Каменов, който отговаря за трите центъра в Смолян.
Махмуд бе задържан преди седмица заради нападение над възпитател в Центъра за наставане от семеен тип на деца и младежи с увреждания в квартал Устово.

Агресивният младеж заплашил Пенка Пойдовска малко след като тя застъпила за нощна смяна. Жената се опитала да се обади за помощ, но не успяла и получила жесток удар по главата с лопата.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close