Темида

16-годишен разпространител на дрога се споразумя с прокуратурата

16-годишен смолянчанин, обвинен в държане и разпространение на наркотични вещества, се споразумя с прокуратурата. Делото срещу тийнейджъра бе разгледано в петък. В присъствието на адвокат момчето се призна за виновно и подписа споразумението, което Окръжният съд одобри.

Десетокласникът от смолянска гимназия бе спипан на 26 февруари т.г. в областния град, след като същия ден е дал на своя връстница марихуана. Сделката станала към 15,10 часа в района първа спирка на градския транспорт. При извършен обиск криминалистите открили два станиолови свитъка в джоба на якето и в панталона на 16-годишна смолянчанка.

Полицаите проверили и дърварник, намиращ се на ул. „Димитър Благоев“. Под керемида от стрехата те открили значително количество трева. Марихуаната била разпределена в 41 топчета, а общото й тегло е 12,77 грама.

Наказанието, което получи младият подсъдим, е пробация за срок от година и осем месеца и обществено порицание. Освен периодичните срещи с пробационен служител той ще трябва да се включи и в програми за обществено въздействие. Предстои присъдата да бъде обявена пред учениците и учителите в гимназията, в която учи.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close