ИнцидентиНА ФОКУС

16-годишен младеж е в тежко състояние след падане от електрически стълб

16-годишно момче от Смолян е в тежко състояние, след като паднало от над 10-метров електрически стълб. Трагедията с Никола Хъмчев станала вчера привечер в местността Станковица – районът между квартал Райково и фирма „Арексим”. Сигналът за падналото дете е подаден към 19,00 часа. Никола е открит в тежко състояние с множество увреждания по тялото.

Момчето е било с приятели. Покатерил се на електрическия стълб с високо напрежение, като успял да стигне до горния край. В резултат на доближаване до проводниците се е получила волтовата дъга, заради която е паднал, обясни окръжният прокурор Недко Симов.

Версиите, по които работят разследващите са, че Никола или си е правил селфи на стълба, или постъпката му е проява на някакъв вид героизъм. По случая е образувано досъдебно производство.

След трагедията момчето е транспортирано в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. „Първоначалната информация е, че има засягане на прешлен, нараняване по гърдите и загуба на сетивност по долните крайници”, добави окръжният прокурор. „Младежите трябва да знаят, че всеки риск трябва да е премерен. Нека взаимно да се въздържат и възпират в такива ситуации, а не да се поощряват. Това е посланието ми не като прокурор, а като човек”, апелира Недко Симов.

16-годишният Никола е от квартал Устово. Ученик е в 10 клас. Обича да кара скейборд и да тренира на лостове.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button