Без категорияНОВИНИПолицейски

16-годишен чепеларец за трети път отмъкна МПС, този път УАЗ-ка

Арест грози 16-годишен чепеларец, който за трети път отмъкнал противозаконно чуждо МПС. Последният случай е от петък. 38-годишен мъж от Чепеларе се оплакал, че към 2,30 часа през нощта противозаконно е бил отнет ползваният от него джип „УАЗ“ 469, собственост на ГПК „Хаджийца“. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Есперанто“ в Чепеларе. Ключът е бил оставен над сенника. Веднага след като получили сигнала полицаите започнали издирване и открили джипа на около 10 км. от града в местността „Двете ели“.

На 24 март 16-годишният ученик заедно със свой приятел задигна друга руска високопроходима кола – „ГАЗ 69“. Момчетата го подкарали до местността „Асенец“, но на връщане джипът се преобърнал. Момчетата излезли невредими от катастрофиралия автомобил, залели го с намиращия се в багажника бензин и са го запалили, вероятно с цел да укрият следите си. Огънят унищожил напълно ГАЗ-ката.
Месец по-рано тийнейджърът отново бе хванат, че е подкарал чужд автомобил.
16-годишният младеж работи в гората, като помага на дървосекачите. Има навика да кара колите им, казаха разследващи.

„Предстои материалите да бъдат разпределени на прокурор, който ще прецени дали ще поиска налагане на постоянна мярка задържане под стража за момчето“, каза районният прокурор Димитър Стратиев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close