Образование

154 абсолвенти от филиала на ВСУ „Черноризец Храбър” в Смолян получиха дипломите си

Днес, 1 юни, дипломите си получиха 154-ма абсолвенти от филиала в Смолян на ВСУ „Черноризец Храбър” със специалности в бакалавърска степен „Бизнес администрация и мениджмънт“, „Международни икономически отношения“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Защита на националната сигурност“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Публична администрация и мениджмънт“, и магистри по програмите „Европейска администрация – управление на публични проекти“, „Данъчен и митнически контрол“, „Управление на международни бизнес-проекти“, „Финансов и банков мениджмънт и маркетинг“. Във Випуск 2019 на Филиал-Смолян към ВСУ с пълно отличие от магистърската програма „Управление на международни бизнес-проекти“ завършва Сийка Бушева.

Дипломите на отличниците връчиха областният управител Недялко Славов, председателят на настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър” проф. д.ик.н. Анна Недялкова и кметът на община Смолян Николай Мелемов. Сред гостите бяха представители на академичната общност, депутатите Дора Янкова и Красимир Събев, кметове на общини от региона и страната, ръководители и представители на институции и ведомства, родители и журналисти.

Абсолвентите и гостите на тържеството бяха поздравени с музикални изпълнения и танци от народния певец Николай Славеев и Детски танцов състав към НЧ „Кирил Маджаров“ – Смолян, поканени по повода от ръководството на филиала към ВСУ „Черноризец Храбър“.

Проф. Анна Недялкова изказа благодарност към ръководството на филиала в Смолян, към директора на филиала д-р Анелия Пържанова и всички, които работят за утвърждаването на филиала в център на културата, образованието и науката. „Благодаря ви, колеги, че ми давате основание с гордост да заявя, че филиалът в Смолян стана една от най-силните и авторитетни структури на Варненския свободен университет.“ – каза проф. Недялкова.

Филиалът се гордее с постигнатите резултати от студентите, от партньорството с Българската търговска промишлена палата, с професионалните гимназии, местните държавни институции, общините, представителите на общински администрации в Института за интегрирано управление на общините към ВСУ, заяви д-р Анелия Пържанова – директор на Филиал Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“. Тя пожела на завършващите да бъдат смели и дръзки, да виждат и създават доброто около себе си.

„Варненският свободен университет с Филиал в Смолян се утвърждава сред лидерите в добавянето на иновации в науката, културата, образованието, управлението, и затова е предпочитан партньор не само в сферата на образованието, а и от всички останали институции, в името на разрешаване проблемите на Смолянския регион.“ – каза областният управител Недялко Славов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close