Advertisement
НОВИНИ

135 абсолвенти от Випуск 2023 към ВСУ „Черноризец Храбър“ тържествено получиха дипломите си

Областният управител Захари Сираков беше официален гост на Тържествена церемония по случай връчването на дипломи на Випуск 2023 към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“,  Филиал – Смолян, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Сираков поздрави абсолвентите по случай дипломирането им и им пожела успешна реализация. „Доброто образование е най-ценната инвестиция в бъдещето ви, но без постоянство и трудолюбие не е гаранция за успех!  Затова бъдете усърдни, следвайте мечтите си, надграждайте знанията и уменията, придобити тук, развивайте интелектуалния си потенциал! Така ще се изградите като професионалисти и ще имате основателно самочувствие и увереност!“ Той изказа благодарност към ръководството на ВСУ „Черноризец Храбър“ и в частност към Филиал – Смолян, за усилията, които полагат, за поддържане на академичния дух в региона, за стремежът им да подготвят кадри, отговарящи на нуждите на местната икономика, с което спомагат за преодоляване на демографската криза. „Вашата активна позиция, относно справянето с наболели обществени проблеми, е достойна за уважение и може да служи за пример!“

Във Випуск 2023 се дипломираха 135 абсолвенти в специалности „Защита на националната сигурност“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Бизнес администрация и мениджмънт“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Водоснабдяване и канализация“, както и абсолвенти от магистърските програми „Данъчен и митнически контрол“, „Европейска администрация и управление на проекти“, „Водоснабдяване и канализация“. Дипломите на отличниците бяха връчени от областния управител  Захари Сираков, доц. д-р Анелия Пържанова – директор на Филиал-Смолян, доц. д-р Красимир Недялков – президент на ВСУ „Черноризец Храбър“, проф. д-р Петър Христов – ректор на ВСУ „Черноризец Храбър“, Николай Мелемов – кмет на община Смолян. Поздравления от името на завършващите студенти поднесе отличничката Мария Кикьова.

Сред гостите на тържеството бяха академичното ръководство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – доц. д-р Красимир Недялков, проф. д-р Петър Христов, доц. д-р Елеонора Танкова, г-н Яни Янев, Захари Сираков – областен управител на област Смолян, Зарко Маринов – заместник- областен управител на област Смолян, Хайри Садъков – народен представител, кметове на общини от региона и съседни региони, ръководители на държавни и общински институции, работодателски организации, представители на бизнеса и медии.

По инициатива на академичната общност, местната и изпълнителната власт, експерти от практиката и бизнеса, се проведе дискусионна среща на Обществен съвет към Филиал – Смолян. Целта беше да се обсъдят възможностите  за разширяване на взаимодействието между местната власт, бизнеса и науката, както и съдействие от страна на образователната общност, държавните и неправителствените организации за гарантиране на по-добро и приобщаващо качествено образование, съобразено със световните стандарти. Разгръщането  на академичния профил на Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“ и предлагането на нови специалности, адаптирани към обществените тенденции, бяха част от акцентите на проведения форум.

Почетен плакет за цялостен  принос към дейността на  институцията получи Таня Марева – зам.-главен редактор на  сп. „Родопи“ към Филиала  на ВСУ „Черноризец Храбър“.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!