Advertisement
НОВИНИ

11 520 лв. са събрани по време на футболният турнир в Смолян, в подкрепа на Мариян

11 520 лв. събра футболният турнир в Смолян, който се проведе в неделя, в подкрепа на Мариян Давидов, който има нужда от лечение в Турция.

„По време на турнира 2960 лв. са събрани от таксите на футболистите. А сумата е удвоена от смолянчанина Антоан Шотаров, който работи и живее в София и 3000 лв. вече са преведени и от него. 5560 лв. е сумата от двете кутии, поставени за дарения по време на турнира и така общата сума е в размер на 11 520 лв.“, посочват организаторите на турнира.
Парите вече са преведени по сметката за лечението на 17-годишното момче, съобщава един от организаторите Росен Кордов.

В турнира участваха 16 отбора, като един от тях е от Девин. А тимът от Рудозем „Ураган“ не успял да се включи в надпреварата, но състезателите дарили 500 лв., които наскоро спечелили от турнир по футбол. Наградният фонд е осигурен от Община Смолян и Антоан Шотаров.

Имахме пълно съдействие от Общината. Те ни осигуриха минерална вода за състезателите, шатри и терена, на който се е проведе турнирът, каза Росен Кордов.
Първото място спечели отборът на „Партизан“, втори са „Армагедон“, а трети – „Галактикос“.

Припомняме, че Мариян е на 17 години от град Смолян. Януари месец тази година (2024) е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.
След проведени няколко курса химиотерапия, заболяването е овладяно (настъпва ремисия). Но настъпват и усложнения-Ешерихия коли сепсис в лява поплитеялна ямка. Извършена е хирургична интервенция и положението е овладяно.

При извършване на лумбална пункция, се установява бактериален менингит (мозъчен абцес). В момента лекарите лекуват инвазивната церебрална аспергилоза (гъбична инфекция), но не успяват успешно да овладеят състоянието му и то е изключително тежко.

Мариян се нуждае от финансова подкрепа, за да продължи лечението си в чужбина.
Средства за лечението му се събират и в платформата pavelandreev.bg – „Живот за Мариян““

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!