Темида

100 хил. лева кръвнина за убит с юмрук

Две години условна присъда и 100 000 лева кръвна ще плаща 40-годишен строител от рудоземското село Чепинци, ударил смъртоносно мъж. Хикмет К. бе признат за виновен от Смолянския окръжен съд и осъден да плати обезщетение от 60 000 лева на съпругата и 40 000 лева на сина на починалия.

Драмата, завършила с нелепата смърт на Свилен Маринов се разиграва на 26 септември м.г. в Рудозем. Инцидентът между 58-годишният Свилен и Хикмет станал на паркинг пред жилищен блок. След работа 40-годишният строител, който санирал с бригадата си блока, тръгнал да се прибира в къщи. След като запалил мерцедеса усетил удар по ламарините и видял до колата Свилен. Двамата се спречкали, Хикмет замахнал и стоварил юмрука си по лицето на 58-годишният рудоземчанин. Свилен паднал на земята и изпаднал в безсъзнание. По-късно лекарите установили, че е с тежка черепно-мозъчна травма. Мъжът е транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, но въпреки усилията на медиците на 8 октомври той умира.

Хикмет бе обвинен в причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота и довела до смъртта на Свилен Маринов. Съдебно-медицинската експертиза излиза със становище, че починалият е получил тежка черепно мозъчна травма, със счупване на черепа в дясно слепоочие.

„Бях провокиран и афектиран от псувните и от удара по колата. Той първи замахна и тръгна към мен. Не помня как съм го ударил“, казва пред съда Хикмет.  Мъжът ще обжалва наказанието в Пловдивския апелативен съд.

Очаква се и близките на Свилен да обжалват условната присъда.

Advertisement
Back to top button
Close